Tegenwoordig is het noodzakelijk dat je als bedrijf een online strategy hebt. Dat kan bestaan uit een (algemene statische) website zodat bezoekers de adresgegevens kunnen vinden. Dat kan een facebook, twitter, instagram, pinterest pagina zijn om de jongeren onder ons te bereiken, maar dat kan zeker ook door producten online te gaan verkopen / aanbieden. In dit artikel gaat het specifiek over Hikashop als webshop software.

Alles valt of staat met de hoeveelheid tijd dat je als bedrijf in online wilt of kan besteden.  Heb je een facebook pagina waar je niet regelmatig een update plaatst, dan zal je begrijpen dat jouw volgers uiteindelijk zullen afhaken. Geldt hetzelfde voor twitter, instagram, pinterest, maar ook zeker als je een webshop hebt !!

Een webshop moet het hebben van een veelvoud van bezoekers, omdat maar een beperkt deel van die bezoekers uiteindelijk overgaat tot het bestellen van een product. Die bezoekers kunnen op verschillende manier de webshop vinden. Door een tweet met een aanbieding, door een facebook post met additionele informatie over een nieuw product, of door het uitsturen van een nieuwsbrief.

Voor een op Joomla gebaseerde website zijn een aantal wevshops beschikbaar, waaronder Virtuemart en Hikashop. Wij gebruiken Virtuemart als de webshop beheerder zelf wat meer technisch is onderlegd en zelf wat meer aan de knoppen wil zitten. In het algemeen gebruiken wij Hikashop als de webshop gebruiksvriendelijk moet zijn, veel mogelijkheden moet hebben, brede integratie met betalingsmogelijkheden moet hebben en met enige regelmaat wordt voorzien van updates en/of verbeteringen..

In januari is versie 3.0.0 beschikbaar gekomen van Hikashop met daarin de volgende wijzigingen / verbeteringen:

 • Backend dashboard
  Grafisch overzicht met een verbeterde layout. Alle belangrijke info in een overzicht.
 • New backend interface
  Reorganisatie van een aantal opties en mogelijkheden zodat het eenvoudiger is om wijzigingen door te voeren
 • New checkout processing with AJAX
  Door gebruik te maken van deze nieuwe techniek hoeft een webpagina veel minder opnieuw ingelezen te worden. Het checkout process verloopt daardoor rustiger.
 • New cart system
  Ook de winkelwagen gebruikt deze nieuwe techniek en is daardoor overzichtelijker.
 • Infinite scroll listing feature
  Bij pagina's met enorm veel producten is het nu mogelijk om deze in delen in te laden.
 • Internal grid system
  Nieuw grid system zodat de site beter wordt weergegeven op mobiele apparaten.

Hikashop is er in een drie-tal smaken:

 1. Hikashop Starter:   Gratis editie met beperkte mogelijkheden
 2. Hikashop Essential:  Voor 49,95 krijg je additionele functionaliteit en 1 jaar upgrades plus support
 3. Hikashop Business:  Voor 99,95 krijg je alle mogelijkheden en 1 jaar upgrade plus support

Wij raden Hikashop Business aan omdat je daarmee onder andere filtering krijgt (laat alle producten duurder dan 5 zien), via Google Analytics het gedrag van een bezoeker kan volgen en een carousel module tot je beschiking hebt om producten te laten zien.

Een aantal voorbeelden van Hikashop webshops welke CADS Internet diensten heeft gemaakt zijn:

  Sesonique shop beginpagina 2017 123gebak shop beginpagina 2017