Op 20 mei werd in de uitzending van Kassa (directe link) duidelijk gemaakt dat je als ZZP'er zeer eenvoudig gevonden kan worden binnen het KvK handelsregister.    

Volgens Kassa: "De start van een eigen bedrijf is voor velen reden voor een feestje. De verplichte inschrijving bij de Kamer van Koophandel is veel zzp’ers echter een doorn in het oog. Want hun thuisadres en telefoonnummer zijn dan met een druk op een knop te vinden via het openbaar handelsregister. Met als gevolg verkopers aan de deur en telefoon. En dat is nog niet alles. Want het btw-nummer dat zzp’ers krijgen na hun inschrijving in het handelsregister bestaat uit hun bsn-nummer en dat kan leiden tot identiteitsfraude."

Op de website van de belastingdienst is via deze link te vinden :  "De EU heeft regels vastgesteld voor ondernemers die een website hebben. Die regels gaan onder andere over welke informatie u op uw website moet plaatsen, zoals uw btw-nummer.   Op de website van de Autoriteit Consument & Markt leest u wat u precies op uw website moet melden."

Om die reden vermelden wij geen BTW nummer op onze website, maar staat deze vermeld op de facturen welke wij versturen of kan dit BTW-nummer separaat worden opgevraagd.