Het CMS Joomla staat niet stil. Om de zoveel tijd zullen er verbeteringen beschikbaar komen of worden er fixes aangebracht danwel gevonden beveiligingslekken (van PHP of anderszins) gedicht!

Dat betekent dat de website eigenaar alert moet zijn en aktief met zijn/haar website bezig moet zijn om niet bijvoorbeeld gehacked te worden.

Periodiek onderhoud

Wij vanuit CADS bieden PERIODIEK ONDERHOUD aan om te ondervangen dat de website software outdated is. Dit kan afgesloten worden per 12 maanden, maar ook maandelijks zodat je kan starten en stoppen wanneer jij dat wilt.  Vraag ons HIER naar de verdere details

Updates

Zo zijn er de afgelopen weken een aantal updates beschikbaar gekomen, waaronder Joomla 3.6.1 & Joomla 3.6.2, maar ook updates van RS Form PRO, Akeeba Backup en verschillende templates. Normaal gesproken merken de website eigenaren hier weinig van omdat wij meestal een dag na het uitkomen van de update alle websites met een aktief periodiek onderhoud contract voorzien van die update, maar aangezien het vakantietijd was, werden de updates niet direct geinstalleerd. 

Het Joomla CMS heeft een mechanisme die alle beheerders met enig regelmaat een email stuurt waarin wordt vermeld dat er een update beschikbaar is en dat het verstandig is deze update te installeren.  Dit betekende dat de afgelopen week meerdere email werden verstuurd met de vraag om te updaten.

Inmiddels zijn alle websites met een aktief periodiek onderhoud contract voorzien van alle updates.

Noodzakelijk

De updates van de laatste weken maakt eens te meer duidelijk dat het noodzakelijk is om met enige regelmaat aandacht te schenken aan een website en dit niet te zien als een statisch iets waar nooit iets wijzigd !!

Dit geldt ook voor de content welke beschikbaar is op de website. Levendige content zorgt er tevens voor dat de website hoger gerangschikt wordt binnen Google en dat de website dus ook beter gevonden wordt.