Als je een webwinkel wilt starten moet je met veel dingen rekening houden. Eén van deze zaken is dat je het voor je klanten mogelijk moet maken om veilig te betalen. Maar niet alleen als je een webshop start. Iedere online ondernemer die diensten of producten aanbiedt waarvoor men kan betalen moet het mogelijk maken om veilig te kunnen betalen. En dat kan met een payment service provider (PSP), ook wel bekend als een (online) payment provider of een internetkassa. Maar wat is een payment service provider?

Welke functie heeft een Payment Service Provider (PSP)

Een webshop kan niet zonder passende betalingsmogelijkheden. PSP’s zijn bedrijven die online betaaloplossingen aanbieden. Je moet hier denken aan iDEAL, creditcards, PayPal, incasso’s en overschrijvingen. Als ondernemer mag je zelf bepalen welke betaalmethode je aanbiedt, maar je moet goed bedenken wie je klanten zijn. Welke manier van betalen past het best bij het merendeel van je klanten? In Nederland is iDEAL de populairste betaalmethode en je doet er dan ook goed aan om iDEAL toe te voegen aan je webshop als je je (ook) op de Nederlandse markt richt. In Belgie is Mister Cash een populaire betaalmethode, dus als jouw klanten zicht ook in Belgie bevinden dan is Mister Cash een vereiste. U heeft al een iDEAL betalingsmogelijkheid vanaf euro 0,29 per transactie (peildatum juni2016). Maar heb je eigenlijk een payment provider nodig om je klanten met iDEAL te kunnen laten betalen?

Waarom zou je een Payment Service Provider gebruiken?

logo mollieIs een Payment Service Provider noodzakelijk om je klanten te kunnen laten betalen in je webshop? Het antwoord is: nee. Er zijn verschillende mogelijkheden om iDEAL aan je webshop toe te voegen. De aangesloten banken bieden hier mogelijkheden voor en geven je daar ook ondersteuning bij. Maar er zitten echter wel kosten verbonden aan het openen van een iDEAL account. En dit gaat niet altijd even gemakkelijk. Je moet een koppeling aan je webwinkel maken en hebt daarvoor zelf wat technische kennis nodig of moet daarvoor iemand inschakelen. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor PayPal. Je kunt een account aanmaken, maar ook hier moet je voor een koppeling zorgen en zelf in de gaten houden of je klant betaald heeft. Een PSP kan dit allemaal voor jou doen. De payment provider ontvangt alle betalingen en zet zelfs automatisch een bestelling op ‘betaald’ als de betaling binnen is. Via een payment service provider kun je gemakkelijk verschillende betaalmethoden accepteren door een koppeling met de provider en je website of webshop te maken. Bovendien is het in vrijwel alle gevallen goedkoper om betalingen uit te besteden aan een payment service provider. Kortom, een payment provider bespaart je een hoop werk, je kunt voordelig meerdere betaalmethoden aanbieden en het is veilig.

Hoe regel ik een koppeling ?

Kies je voor een payment provider? Via het component ccIdeal integreren wij eenvoudig de PSP aan je webshop. 
Zo kan je starten met je (toekomstige) website of webshop?

iDEAL Payoff 2 kleinWij maken gebruik van een drie-tal PSPs, zijnde Pay.nl, TargetPay en Mollie, omdat dat twee partijen zijn die uiterst snel reageren op vragen en een dagelijkse uitbetalingsmogelijkheid hebben zonder dat dat extra geld kost. Wil u een koppeling omdat u rechtstreeks een contract heeft afgesloten voor ideal betalingen via uw bank, dan kunnen wij deze koppeling ook verzorgen.

Staat uw webshop software of betalingsmethode er niet tussen? Laat het ons weten door HIER een bericht achter te laten, wellicht kunnen wij u dan toch van dienst zijn.